KUVATAIDE

YhdeksasTaysikuu

”Nuoruudessani värit ja maalit olivat minulle ominta, vahvaa aluetta, jonka mielestäni luontaisesti hallitsin. Elämän kuviot menivät toisin. Minusta tuli keramiikkataiteilija. Maalaamisen sijaan opiskelin ja sittemmin myös opetin muodon antamista ja käsillä tekemistä.  Nyt olen löytänyt maalaamisen ja värit uudelleen. Maalaaminen on minulle väline ilmaisun laajentamiseen. Maalaamistapani on tunteisiin pohjautuva, hyvin henkilökohtainen ja intuitiivinen. Tarvitsen ison reviirin, paljon rauhaa ja yksinäisyyttä.

Viimeisten näyttelyideni työt ovat olleet värillisiä tunnelmamaalauksia. Pohjana on osin pihapuutarhan tapahtumien seuraamisen ja luonnossa liikkumisen kautta tapahtuva ympäristön havannoiminen, osin omat mielenliikeet ja elämänpohdinnat.”

Irma Weckman on taiteen maisteri, jolla on sekä keraamikon että kuvataiteilijan koulutus. Keramiikkataiteilijana hänet opittiin tuntemaan monista vaikuttavista, elämän rajallisuutta ja haurautta käsittelevistä tilateoksista. Keramiikkataiteilijan uransa ohella Weckman on tehnyt elämäntyön taideopettajana eri tason oppilaitoksissa. Hänellä on myös pitkä kokemus yrittäjyydestä, sillä hän vastasi perustamansa opetus- ja galleriatoimintaan erikoistuneen keramiikkakeskus Septarian toiminnasta viidentoista vuoden ajan.  Elämänmuutoksessa tuli tilaa kuvataideopinnoille ja maalaamisesta tuli Weckmanille uusi kieli.

Teosesittelyyn:

 

 

 

Teoksia esillä myös: Taidelainaamo AINA