NÄYTTELYTEOKSET

Tuhkaa ja monumentteja, 2006

Irma Weckman on esitellyt töitään yksityis- ja yhteisnäyttelyissä vuodesta 1981 alkaen.

Thanatos2   thanatos1

THANATOS – tilateos vuodelta 1993 muodostuu kahdesta kolmion muotoisesta elementistä ja maatuvista uurnista. Thanatos merkitsee kuolemaa. Yllä olevassa kuvassa on Thanatos -tilateoksen variaatio Päivämme ovat kuin ruoho kuolemankulttuurin esineistöä ja taidetta käsittelevässä Tuhkaa ja monumentteja -näyttelyssä Kaapelitehtaan Valssaamossa v.2006. Teoksissa olevat uurnarivistöt hajoavat kenttäkalmistoksi ja tomuksi. Vaikuttava teos kuvaa elämän katoavaisuutta. Teos on ollut esillä useita kertoja ympäri Suomea, myös mm. Korson kirkkosalissa v.2002. 

————————————————————————————————————————————–

TuhkaaJa_MG_0216

TUHKAA JA MONUMENTTEJA – Kaapelitehtaan Valssaamossa v.2006 järjestetty vaikuttava yhteisnäyttely, jossa yhdistettiin kuolemankulttuurin muotoilua ja kuolemaa käsittelevää taidetta.  Näyttelyssä oli mukana Irma Weckmanin pieniä ja normaalikokoisia silkkikukin päällystettyjä uniikkiuurnia sekä Thanatos -tilateos.

————————————————————————————————————————————–

vati1    vati4

VATU JA RUUKKU -näyttelyssä Galleria Septariassa v.2001 oli esillä nimensä mukaisesti erikokoisia ja -muotoisia vateja ja ruukkuja. Syvän vihreät ja punaiset värit tulivat tropiikista. Ruukkujen muodot tulivat Calabashipuun hedelmistä.

————————————————————————————————————————————–

taulu1    taulu2    taulu3

TULEEN KIRJOITETTU – näyttely oli esillä Galleria BAU:n studiotilassa v.2000. Päiväkirjamaiset tekstit keramiikkalaatoilla kertoivat henkilökohtaisista tapahtumista ja tuntemuksista elokuussa v.2000. Graafinen ja pehmeän unenomainen jälki loi töihin surumielisen ja haikean tunnelman.

————————————————————————————————————————————–